• Kapcsolat

  • Hírlevél

  • Rólunk

  • Szállítási lehetőségek

  • Prospero könyvpiaci podcast

  • Hírek

  • The Shaken and the Stirred: The Year's Work in Cocktail Culture

    The Shaken and the Stirred by Schneider, Stephen; Owens, Craig N.;

    The Year's Work in Cocktail Culture

    Sorozatcím: The Year's Work: Studies in Fan Culture and Cultural Theory;

      • 20% KEDVEZMÉNY?

      • A kedvezmény csak az 'Értesítés a kedvenc témákról' hírlevelünk címzettjeinek rendeléseire érvényes.
      • Kiadói listaár GBP 35.00
      • Az ár azért becsült, mert a rendelés pillanatában nem lehet pontosan tudni, hogy a beérkezéskor milyen lesz a forint árfolyama az adott termék eredeti devizájához képest. Ha a forint romlana, kissé többet, ha javulna, kissé kevesebbet kell majd fizetnie.

        16 721 Ft (15 925 Ft + 5% áfa)
      • Kedvezmény(ek) 20% (cc. 3 344 Ft off)
      • Kedvezményes ár 13 377 Ft (12 740 Ft + 5% áfa)

    16 721 Ft

    db

    Beszerezhetőség

    Megrendelésre a kiadó utánnyomja a könyvet. Rendelhető, de a szokásosnál kicsit lassabban érkezik meg.

    Why don't you give exact delivery time?

    A beszerzés időigényét az eddigi tapasztalatokra alapozva adjuk meg. Azért becsült, mert a terméket külföldről hozzuk be, így a kiadó kiszolgálásának pillanatnyi gyorsaságától is függ. A megadottnál gyorsabb és lassabb szállítás is elképzelhető, de mindent megteszünk, hogy Ön a lehető leghamarabb jusson hozzá a termékhez.

    A termék adatai:

    • Kiadó Indiana University Press
    • Megjelenés dátuma 2020. szeptember 1.
    • Kötetek száma Print PDF

    • ISBN 9780253049742
    • Kötéstípus Puhakötés
    • Terjedelem432 oldal
    • Méret 229x152 mm
    • Súly 816 g
    • Nyelv angol
    • Illusztrációk 19 color illus., 7 b&w illus. Halftones, color
    • 92

    Kategóriák

    Hosszú leírás:

    Over the past decade, the popularity of cocktails has returned with gusto. Amateur and professional mixologists alike have set about recovering not just the craft of the cocktail, but also its history, philosophy, and culture. The Shaken and the Stirred features essays written by distillers, bartenders and amateur mixologists, as well as scholars, all examining the so-called 'Cocktail Revival' and cocktail culture. Why has the cocktail returned with such force? Why has the cocktail always acted as a cultural indicator of class, race, sexuality and politics in both the real and the fictional world? Why has the cocktail revival produced a host of professional organizations, blogs, and conferences devoted to examining and reviving both the drinks and habits of these earlier cultures?

    Több

    Tartalomjegyzék:

    "

    Introduction: The Shaken and the Stirred (Stephen Schneider and Craig N. Owens)
    Part 1: Muddled Mythologies
    1 ""The greatest of all the contributions of the American way of life to the salvation of humanity"": On the Pre-History of the American Cocktail. (Jonathan Elmer)
    2 The Boulevardier: Craft, Industrialism, and the Nostalgic Origin (Antonio Ceraso)
    3 A Continued Stream of Fire: Professor Jerry Thomas invents the ""Blue Blazer"" (Christoph Irmscher)
    4 The Sazerac: Ritual, Parody, and New Orleans Cocktails (Joseph Turner)
    5 My First Time (Albert W.A. Schmid)
    Part 2: Spirits of the Age
    6 ""They made me feel civilized"": The Martini as Modernist Culture (Michael Coyle)
    7 At Home with the Postwar Cocktail Party and the Cocktail Dress (Lori Hall-Araujo)
    8 Middlebrow Cosmopolitanism and the Post-War Cocktail in Canada (Lisa Sumner)
    9 Absolut Psychosis (Craig N. Owens)
    10 Joy Perrine and the Bourbon Cocktail's Renaissance (Susan Reigler)
    Part 3: Mixed Messages
    11 Inventing Margarita: Femininity, Fantasy, and Consumption (Marie Sarita Gaytán)
    12 Polynesian Paralysis: Tiki Culture and American Colonialism (Andrew Pilsch)
    13 The Irish Car Bomb (and One Other ""Disreputable"" Cocktail) (Stephen Watt)
    14 Bar Trek (William Biferie)
    15 The Taming of the Shrub (Dan Callaway)
    Part 4: In A Glass, Darkly
    16 The Lingering Louche: Absinthe, the Green Demon of Alternative Modernity (Aaron Jaffe)
    17 A Rye Take on the Old Fashioned (Judith Roof)
    18 Cocktails that aren't Cocktails for Gentlemen who aren't Men: Recovering the Metaphorical Body of the Fictional Drinker (Michael Lewis)
    19 The Manhattan (Edward P. Comentale)
    20 The Cold, Gray Dawn of the Morning After: Hangover Cures and the Inevitability of Excess (Stephen Schneider)
    Afterword: Confessions of a Cocktail Nerd (Sonja Kassebaum)
    Contributors

    "

    Több